Jednoduchý recept

Mošt ze šípků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49483
Kategorie: Šťávy a sirupy

Ingredience

200 g Cukr krystal
2 g Kyselina citrónová
2 kg Šípky čerstvé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 934kJ
30% Sacharidy 107 g
2% Tuky 1 g
1% Sodík 27 mg
0% Bílkoviny 0 g

Mošt ze šípků postup přípravy receptu:

1

Zralé šípky přebereme, očistíme, propláchmeme a rozmačkáme. Vložíme do kastrolu a zalijeme vodou. Zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C, aby pustily šťávu a poté ihned vylisujeme. Necháme stát, dokud se neusadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.

2

Přidáme cukr a kyselinu citronovou. Občas promícháme a necháme rozpustit. Mošt rozdělíme do lahví a převážeme dvojitým celofáne. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu. Recept je kalkulován na 1l šípkové šťávy, je-li potřeba, přizpůsobíme množství čerstvých šípků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept