Jednoduchý recept

Víno z čerstvých šípků

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49485

Ingredience

1 kg Cukr krystal
10 g Kyselina citrónová
3 l Voda pitná
1 kg Šípky čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 396kJ
56% Sacharidy 203 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 22 mg
0% Bílkoviny 0 g

Víno z čerstvých šípků postup přípravy receptu:

1

Dobře zralé šípky očistíme, důkladně omyjeme a nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme, přidáme kyselinu citronovou a ještě vlažným nálevem zalijeme šípky. Sklenici převážeme celofánem, uděláme do něj několik dírek a na teplém místě necháme kvasit.

2

Po vykvašení stáčíme víno gumovou hadičkou do demižonu. Necháme stát, dokud se nevyčistí a neusadí kal. Poté stočíme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na suchém a chladném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na kvašení-několik dnů. Šípky, které zůstanou po stáčení ve sklenici, můžeme zalít 2.5l převařené vody, kterou smícháme s 1.5kg cukru a dáme znovu kvasit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept