Recept

Mořský ďas na zeleném čaji

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49490
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

200 g Mořský ďas
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Omáčka
1 ks Avokádo
1 ks Čaj zelený
4 ks Houby enoki
30 g Lanýžová salsa
12 ml Olej lanýžový
15 ml Omáčka rybí
1 polévková lžíce Sezam - semena
5 ks Shiitake houby
3 dl Voda pitná
1 dl Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 630kJ
13% Sacharidy 48 g
22% Tuky 17 g
33% Sodík 665 mg
42% Bílkoviny 24 g

Mořský ďas na zeleném čaji postup přípravy receptu:

1

Mořského ďasa rozkrojíme na čtyři 50g porce, které ještě rozkrojíme na půlky. Připravené kousky ďasa osolíme, opepříme a povaříme na páře 15 minut.

2

Příprava omáčky: Vodu vlijeme do kastrůlku, přilijeme lanýžový olej, rybí omáčku, lanýžovou salsu, na tenké pásky nakrájené houby shiitake a nakonec přidáme rybí vývar a vložíme sáček zeleného čaje. Suroviny přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Potom vyjmeme sáček s čajem. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem na hustou hmotu.

3

Uvařené rybí plátky naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porcí. Každou porci ozdobíme na kousky nakrájeným avokádem a na kousky nakrájenými čerstvými houbami enoki. Nakonec vše přelijeme připravenou teplou omáčkou, posypeme bílým sezamem a hotové jídlo servírujeme.

Poznámka

Toto jídlo podáváme teplé. Pokud nemáme houby enoki, použijeme jiný druh. Místo lanýžové salsy můžeme použít černou lanýžovou omáčku nebo pastu. Použijeme 1 sáček zeleného čaje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept