Mořský ďas na zeleném čaji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas na zeleném čaji
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 49490 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Mořský ďas |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Avokádo |
1 ks | Čaj zelený |
4 ks | Houby enoki |
30 g | Lanýžová salsa |
12 ml | Olej lanýžový |
15 ml | Omáčka rybí |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
5 ks | Shiitake houby |
3 dl | Voda pitná |
1 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 94,7mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mořský ďas, Sůl, Avokádo, Omáčka rybí, Sezam - semena, Shiitake houby, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Čaj zelený, Houby enoki, Lanýžová salsa, Olej lanýžový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas na zeleném čaji postup přípravy receptu:
1 | Mořského ďasa rozkrojíme na čtyři 50g porce, které ještě rozkrojíme na půlky. Připravené kousky ďasa osolíme, opepříme a povaříme na páře 15 minut. |
2 | Příprava omáčky: Vodu vlijeme do kastrůlku, přilijeme lanýžový olej, rybí omáčku, lanýžovou salsu, na tenké pásky nakrájené houby shiitake a nakonec přidáme rybí vývar a vložíme sáček zeleného čaje. Suroviny přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Potom vyjmeme sáček s čajem. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem na hustou hmotu. |
3 | Uvařené rybí plátky naaranžujeme na jednotlivé talíře podle porcí. Každou porci ozdobíme na kousky nakrájeným avokádem a na kousky nakrájenými čerstvými houbami enoki. Nakonec vše přelijeme připravenou teplou omáčkou, posypeme bílým sezamem a hotové jídlo servírujeme. |
Poznámka
Toto jídlo podáváme teplé. Pokud nemáme houby enoki, použijeme jiný druh. Místo lanýžové salsy můžeme použít černou lanýžovou omáčku nebo pastu. Použijeme 1 sáček zeleného čaje.