Povidla z čerstvých švestek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidla z čerstvých švestek
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49494 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
300 g | Cukr krystal |
2 kg | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 726kJ
12% Sacharidy 44 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 262,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Povidla z čerstvých švestek postup přípravy receptu:
1 | Zralé švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Nasypeme do kastrolu a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté přisypeme cukr a znovu společně povaříme. |
2 | Hustá povidla ihned rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě. |