Domácí rýžový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí rýžový chléb
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | paulenkova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (35%) |
ID receptu: | 49496 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1,5 kávová lžička | Droždí |
435 g | Mouka bezlepková |
1,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
50 g | Rýže Basmati |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 87,8mg |
Vláknina | 452,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková, Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí rýžový chléb postup přípravy receptu:
1 | Rýži klasicky uvaříme ve vodě. |
2 | Poté uvařenou rýži, olej, 310 ml vody, mouku, sůl, cukr a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. |
3 | Po upečení necháme chléb vychladnout a můžeme podávat. |