Jednoduchý recept

Povidla švestková ochucená octem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49497
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

500 g Cukr krystal
1 dl Ocet kvasný lihový
2 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 004kJ
17% Sacharidy 61 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
2% Bílkoviny 1 g

Povidla švestková ochucená octem postup přípravy receptu:

1

Dobře zralé švestky omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Na masovém mlýnku umeleme, přemístíme do kastrolu, přidáme cukr a ocet. Důkladně promícháme a necháme cukr rozpustit.

2

Poté po částech vaříme. Mezitím stále mícháme. Horká povidla ihned rozdělíme do skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept