Povidla z čerstvých švestek s octem a rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidla z čerstvých švestek s octem a rumem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49499 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
400 g | Cukr krystal |
7,5 dl | Ocet kvasný lihový |
0,5 dl | Rum |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 kg | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 262,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Rum, Skořice mletá, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidla z čerstvých švestek s octem a rumem postup přípravy receptu:
1 | Švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Na masovém mlýnku umeleme, přidáme cukr, ocet, skořici a rum. Promícháme, odložíme a necháme stát do druhého dne. |
2 | Poté vaříme po částech, za stálého míchání do zhoustnutí. Horká povidla rozdělíme do sklenic, po vychladnutí zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení – do druhého dne.