Panenská svíčková na labužnický způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Panenská svíčková na labužnický způsob
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 495 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 ml | Mléko polotučné |
375 g | Mouka polohrubá |
20 g | Paprika mletá sladká |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
120 g | Vejce slepičí |
1500 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 174,3mg |
Draslík | 881,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Panenská svíčková na labužnický způsob postup přípravy receptu:
1 | Panenskou svíčkovou opláchneme a přes vlákno z ní nakrájíme tenké plátky, osolíme je a na tuku rychleji opečeme. |
2 | Opečené plátky na pánvičce zalijeme částečně šlehanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mletou papriku a maso se smetanou krátce podusíme. |
3 | Vejce rozmícháme v mléce, přisypeme prosátou mouku, osolíme a z těsta připravíme tenké placičky obvyklým způsobem. |
4 | Do středu palačinek (2ks na porci) navršíme směs a palačinky zatočíme nebo přehneme v půli. |
5 | Palačinky přendáme na teplý talíř a ihned podáváme. |