Recept

Žloutková polévka s lískovými oříšky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49505
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 l Bujón slepičí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 dl Smetana čerstvá ke šlehání
1 kávová lžička Sůl
Ořechová hmota
250 g Ořechy lískové
6 ks Vejce slepičí
7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 817kJ
4% Sacharidy 13 g
83% Tuky 63 g
46% Sodík 923 mg
38% Bílkoviny 22 g

Žloutková polévka s lískovými oříšky postup přípravy receptu:

1

Z nedozrálých lískových oříšků vyloupeme jádra, zbavíme je slupek a v hmoždíři nahrubo roztlučeme. V rendlíku v 0,7 dl vody si uvaříme 6 vajec natvrdo. Vaříme je 9-10 minut.

2

Uvařená vychladlá vejce oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky, které dáme do misky a důkladně je smícháme s ořechy. Uhněteme tužší hmotu. V druhé misce si vymícháme měkké máslo s moukou.

3

V hrnci přivedeme k varu slepičí bujón. Postupně do něj vmícháme mouku s máslem - stále mícháme a až se rozvaří, přidáme smetanu, žloutky s ořechy a krátce 2-3 minuty povaříme.

4

Polévku dochutíme solí, pepřem a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept