Jednoduchý recept

Nákyp s borůvkami a jablky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 49506

Ingredience

1 l Borůvky
150 g Cukr krystal
4 polévková lžíce Cukr vanilka
1 kg Jablka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 739kJ
35% Sacharidy 125 g
24% Tuky 18 g
3% Sodík 66 mg
15% Bílkoviny 8 g

Nákyp s borůvkami a jablky postup přípravy receptu:

1

Borůvky z kompotu scedíme a necháme v cedníku okapat.

2

Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na kostičky, posypeme polovinou připraveného cukru a přidáme borůvky.

3

Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky smícháme s moukou, 2 lžícemi másla a zbylým cukrem, přimícháme k nim sníh z bílků a pak ještě borůvky s jablky.

4

Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vlijeme do ní těsto s ovocem a ve středně vyhřáté troubě nákyp upečeme dozlatova.

5

Nákyp podáváme teplý, posypaný vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept