Fenyklový salát s pomerančem a roketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový salát s pomerančem a roketou
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49507 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
50 g | Olivy černé |
300 g | Pomeranče |
120 g | Roketa |
2 dl | Voda pitná |
Na dresink | |
---|---|
20 ml | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 487,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Voda pitná, Balsamico ocet, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olivy černé, Roketa, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s pomerančem a roketou postup přípravy receptu:
1 | Z pomeranče oloupeme několik tenkých proužků kůry, které povaříme pár minut ve vroucí vodě, vyjmeme a necháme okapat. Pomeranče oloupeme, zbavíme pecek a bílé slupky a nakrájíme na kolečka. Fenykl podélně rozpůlíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky. |
2 | V misce vyšleháme olej a ocet, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a důkladně promícháme. Dresinkem fenyklový salát zalijeme a necháme několik minut odstát. Smícháme s natrhanými listy rokety, posypeme černými olivami a proužky vařené pomerančové kůry. |