Recept

Apfelsuppe – polévka s navinulými jablky a bílým vínem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 49509
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
110 g Cukr krupice
1 ks Hřebíček
3 polévková lžíce Hrozinky
500 g Jablka
1 kávová lžička Skořice celá
0,5 l Víno bílé
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 100kJ
11% Sacharidy 40 g
57% Tuky 43 g
1% Sodík 19 mg
2% Bílkoviny 1 g

Apfelsuppe – polévka s navinulými jablky a bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme navinulá jablka – jsou jemně, příjemně nakyslá. Jablka oloupeme, rozkrojíme je na čtvrtky, vykrojíme jadřince a nakrájíme na kostičky.

2

Dáme jablka do hrnce, zalijeme bílým vínem, přimícháme 100 g cukru, citronovou kůru, hřebíček a kousek (lžičku) celé skořice. Pod pokličkou jablka pomalu dusíme 10-15 minut. Potom scedíme přes síto, vývar zachytíme do druhého hrnce. Jablka do vývaru prolisujeme, přidáme dobře promyté hrozinky a dolijeme 1,5 litrem vody.

3

Znovu polévku přivedeme k varu a pomalu ji vaříme 8-10 minut. Podle chuti dochutíme cukrem (10 g), citrónovou šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept