Jednoduchý recept

Hovězí mozek smažený

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4951
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Hovězí mozek
100 g Mouka polohrubá
116 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
200 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 009kJ
8% Sacharidy 28 g
40% Tuky 30 g
28% Sodík 563 mg
42% Bílkoviny 24 g

Hovězí mozek smažený postup přípravy receptu:

1

Hovězí mozeček spaříme vodou, vložíme do studené vody a sloupneme z něj blánu.

2

Mozek rozkrájíme na plocho na porce, osolíme. Poté je obalíme jako řízky v polohrubé mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce (strouhance).

3

Takto připravený mozeček smažíme pozvolna na rozehřátém tuku a necháme jej odkapat na papírových ubrouscích.

Poznámka

Jako přílohy můžeme podávat bramborovou kaši, dílky citrónu nebo kyselé okurky, brambory posypané nasekanou petrželovou natí a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept