Hovězí mozek smažený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí mozek smažený
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4951 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Hovězí mozek |
100 g | Mouka polohrubá |
116 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 4g |
Draslík | 474,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 375,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí mozek, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí mozek smažený postup přípravy receptu:
1 | Hovězí mozeček spaříme vodou, vložíme do studené vody a sloupneme z něj blánu. |
2 | Mozek rozkrájíme na plocho na porce, osolíme. Poté je obalíme jako řízky v polohrubé mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce (strouhance). |
3 | Takto připravený mozeček smažíme pozvolna na rozehřátém tuku a necháme jej odkapat na papírových ubrouscích. |
Poznámka
Jako přílohy můžeme podávat bramborovou kaši, dílky citrónu nebo kyselé okurky, brambory posypané nasekanou petrželovou natí a saláty.