Recept

Hovězí bujón s bylinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49510
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Bujón hovězí
1 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Kopřiva
0,5 polévková lžíce Libeček
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Řeřicha
2 ks Šalotka
1 polévková lžíce Šťovík
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 161 kcal
Kilojoule 673kJ
4% Sacharidy 16 g
14% Tuky 10 g
41% Sodík 816 mg
6% Bílkoviny 3 g

Hovězí bujón s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Kerblík, kopřivové mladé listy, řeřichu, petrželku, libeček a šťovík omyjeme, vodu setřepeme a bylinky pokrájíme nadrobno. Šalotku očistíme a nakrájíme ji na drobné kostičky.

2

V hrnci rozpustíme máslo s olejem, na něm podusíme šalotku, přidáme bylinky, promícháme a dusíme společně asi 1 minutu. Poprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme 1 litr hovězího bujónu. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu, dochutíme solí, muškátovým oříškem a bílým pepřem. Krátce, asi 2 minuty, povaříme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept