Hovězí bujón s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí bujón s bylinkami
Hovězí bujón s bylinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49510 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bujón hovězí |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Kopřiva |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Řeřicha |
2 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Šťovík |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 12,1mg |
Draslík | 391,0mg |
Vláknina | 863,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Kerblík, Kopřiva, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Řeřicha, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Petržel - nať, Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí bujón s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Kerblík, kopřivové mladé listy, řeřichu, petrželku, libeček a šťovík omyjeme, vodu setřepeme a bylinky pokrájíme nadrobno. Šalotku očistíme a nakrájíme ji na drobné kostičky. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo s olejem, na něm podusíme šalotku, přidáme bylinky, promícháme a dusíme společně asi 1 minutu. Poprášíme moukou a za stálého míchání přilijeme 1 litr hovězího bujónu. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu, dochutíme solí, muškátovým oříškem a bílým pepřem. Krátce, asi 2 minuty, povaříme a podáváme. |