Lokše z brambor a zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lokše z brambor a zelí
Lokše z brambor a zelí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49513 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 14,6mg |
Draslík | 518,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lokše z brambor a zelí postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Zelí vymačkáme a nakrájíme najemno. Nastrouhané brambory v míse smícháme s nakrájeným zelím, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. |
2 | Těsto rozdělíme na kousky, z kterých vytvoříme malé placičky. Pečeme je na suchém plechu nebo pánvi z obou stran, upečené omastíme rozpuštěným sádlem. |
Poznámka
Lokše jsou vynikající potřené borůvkovými povidly.