Jednoduchý recept

Lokše z brambor a zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 49513
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

0,5 kg Brambory
200 g Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 623kJ
15% Sacharidy 52 g
21% Tuky 16 g
4% Sodík 75 mg
17% Bílkoviny 9 g

Lokše z brambor a zelí postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Zelí vymačkáme a nakrájíme najemno. Nastrouhané brambory v míse smícháme s nakrájeným zelím, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto.

2

Těsto rozdělíme na kousky, z kterých vytvoříme malé placičky. Pečeme je na suchém plechu nebo pánvi z obou stran, upečené omastíme rozpuštěným sádlem.

Poznámka

Lokše jsou vynikající potřené borůvkovými povidly.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept