Smažený candát s borůvkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený candát s borůvkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49518 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2,5 dl | Borůvky |
400 g | Candát obecný |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 102,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 120,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený candát s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat. |
2 | V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní mléko a při stálém míchání svaříme hladký bešamel, do kterého přisypeme borůvky. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla. |
3 | V misce smícháme zbylou mouku, papriku a pepř. |
4 | Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a porce ryby na něm z obou stran osmažíme. |
5 | Usmaženou rybu rozdělíme na servírovací talíře, polijeme borůvkovou omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.