Jednoduchý recept

Smažený candát s borůvkovou omáčkou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 49518
Kategorie: Maso

Ingredience

2,5 dl Borůvky
400 g Candát obecný
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 380kJ
8% Sacharidy 29 g
18% Tuky 14 g
6% Sodík 118 mg
44% Bílkoviny 25 g

Smažený candát s borůvkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.

2

V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní mléko a při stálém míchání svaříme hladký bešamel, do kterého přisypeme borůvky. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.

3

V misce smícháme zbylou mouku, papriku a pepř.

4

Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a porce ryby na něm z obou stran osmažíme.

5

Usmaženou rybu rozdělíme na servírovací talíře, polijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept