Recept

Mladé kuře z Bresse pečené se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 49519
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Hořčice Dijonská
100 g Kapary
1500 g Kuře
1500 g Máslo čerstvé
50 g Pepř bílý
500 g Šalotka
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 polévková lžíce Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
5 ks Vaječný žloutek slepičí
Kuřecí základ Ambiente [47000]
1,5 ks Bobkový list
50 g Cibule
65 g Karotka
0,8 kg Kuřecí skelety
5 g Nové koření celé
10 g Olej olivový
0,5 g Pepř černý celý
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,622 kcal
Kilojoule 6 787kJ
6% Sacharidy 20 g
210% Tuky 158 g
16% Sodík 321 mg
65% Bílkoviny 37 g

Mladé kuře z Bresse pečené se smetanou postup přípravy receptu:

1

Lehce rozehřejeme máslo a do něj vmícháme žloutky. Celá velmi mladá kuřata z Bresse (po 300 g) osolíme, potřeme rozpuštěným máslem se žloutky, posypeme lístky tymiánu a na pekáči je vložíme do trouby předehřáté na 100 °C. Při této teplotě je pečeme 2 hodiny, upečená z pekáče vyjmeme, do výpeku dáme nasekané kapary v soli, šalotku a krátce orestujeme.

2

Potom přidáme kuřecí základ Ambiente, šlehačku, dijonskou hořčici a společně povaříme. Omáčku potom dochutíme čerstvě mletým bílým pepřem, osolíme a přes jemný cedník přecedíme.

3

Kuřátka přepůlíme, půlky vložíme do přecezené omáčky, velmi krátce povaříme a rozdělíme na talíře.

4

Kuřátka servírujeme přelitá omáčkou, vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory.

5

6

Kuřecí základ Ambiente [47000]:

7

Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.

8

Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.

9

Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

10

Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.

11

Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.

Poznámka

Pokud bychom chtěli přesně dodržet recept musíme použít ta správná mladá kuřata z Bresse.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept