Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49520

Ingredience

300 g Fazole bílé
2000 g Hovězí svíčková
10 g Kmín mletý
50 g Koriandr čerstvý
75 ml Limetková šťáva
125 g Olej slunečnicový
20 g Pepř černý mletý
40 ml Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
600 g Salát ledový
500 g Sýr Čedar
50 g Sůl
20 ks Tortilla
500 g Zakysaná smetana
120 g Česnek
Kuřecí základ Ambiente [47000]
6 ks Bobkový list
200 g Cibule
260 g Karotka
3 kg Kuřecí skelety
20 g Nové koření celé
40 g Olej olivový
2 g Pepř černý celý
4 l Voda pitná
Tomatová salsa Ambiente [46991]
4 g Chilli paprička
28 g Cibule
4 g Koriandr čerstvý
4 g Limetková šťáva
320 g Rajčata
4 g Sůl
Salsa chilli Ambiente [46976]
180 g Chilli paprička
42 g Olej olivový
24 g Oregano čerstvé
120 g Paprika červená
180 g Rajčata
12 g Sůl
18 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

99% Kalorie 1,957 kcal
Kilojoule 8 187kJ
71% Sacharidy 255 g
79% Tuky 59 g
165% Sodík 3 g
169% Bílkoviny 95 g

Burrito con carne postup přípravy receptu:

1

Bílé fazole zalijeme studenou vodou, až jsou zcela ponořené a necháme nejméně 5 hodin nabobtnat.

2

Poté připravíme marinádu. V míse smícháme 125 g slunečnicového oleje, 75 ml šťávy z limetek a 40 ml silného černého piva se 120 g nasekaného česneku, 20 g nasekaného čerstvého koriandru, 10 g mletého kmínu, 10 g mletého pepře a 20 g mořské soli.

3

Hovězí svíčkovou, nakrájenou na centimetrové stogramové plátky, lehce hranou dlaně naklepeme a naložíme nejméně na 4 hodiny do marinády.

4

Namočené fazole scedíme a vaříme v kuřecím základu Ambiente doměkka, až začnou praskat. Uvařené fazole přecedíme, rozmačkáme, osolíme, opepříme a ochutíme nasekaným čerstvým koriandrem.

5

Maso dáme prudce grilovat tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Plátky masa pak nakrájíme na 1 cm silné proužky.

6

Na suché pánvi ohřejeme tortillové placky o průměru 10 palců tak, aby zústaly vláčné, na nudličky nakrájíme ledový salát a nahrubo nastrouháme sýr čedar.

7

Na tortily naklademe maso, přdáme nakrájený ledový salát, strouhaný čedar, rozmačkané bílé fazole, tomatovou salsu Ambiente a zabalíme podobně jako palačinku. Když jsou všechny tortilly naplněné, v půli je napříč přeřízneme a rozdělíme na talíře.

8

Servírujeme s čerstvým ledovým salátem, zakysanou smetanou a chilli salsou Ambiente.

9

10

Kuřecí základ Ambiente [47000]:

11

Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.

12

Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.

13

Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

14

Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.

15

Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.

16

17

Tomatová salsa Ambiente [46991]:

18

Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Jadýrka dáme stranou.

19

Oloupanou cibuli a chilli papričky nakrájíme nadrobno.

20

Smícháme rajčata, cibuli, chilli papričky, celé lístky koriandru, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a přes velmi jemný cedník vymačkáme šťávu z rajčatových jadýrek. Vše zamícháme a omáčka je hotová.

21

22

Salsa chilli Ambiente [46976]:

23

Čerstvé červené papriky zbavíme semínek a spolu s rajčaty je nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Oloupaný česnek a chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno. Osolíme a zalijeme olivovým olejem. Čerstvé oregano nasekáme najemno, přidáme do směsi a vše promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept