Burrito con carne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burrito con carne
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49520 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Česnek |
300 g | Fazole bílé |
2000 g | Hovězí svíčková |
10 g | Kmín mletý |
50 g | Koriandr čerstvý |
75 ml | Limetková šťáva |
125 g | Olej slunečnicový |
20 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Pivo tmavé 13% 4,4% obj. |
600 g | Salát ledový |
50 g | Sůl |
500 g | Sýr Čedar |
20 ks | Tortilla |
500 g | Zakysaná smetana |
Kuřecí základ Ambiente [47000] | |
---|---|
6 ks | Bobkový list |
200 g | Cibule |
260 g | Karotka |
3 kg | Kuřecí skelety |
20 g | Nové koření celé |
40 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý celý |
4 l | Voda pitná |
Tomatová salsa Ambiente [46991] | |
4 g | Chilli paprička |
28 g | Cibule |
4 g | Koriandr čerstvý |
4 g | Limetková šťáva |
320 g | Rajčata |
4 g | Sůl |
Salsa chilli Ambiente [46976] | |
18 g | Česnek |
180 g | Chilli paprička |
42 g | Olej olivový |
24 g | Oregano čerstvé |
120 g | Paprika červená |
180 g | Rajčata |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 236g |
---|---|
Cholesterol | 162,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 70g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,8mg |
Vitamín E | 7,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí svíčková, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Salát ledový, Sůl, Sýr Čedar, Tortilla, Zakysaná smetana, Bobkový list, Cibule, Karotka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Voda pitná, Chilli paprička, Cibule, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Rajčata, Sůl, Česnek, Chilli paprička, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Kmín mletý, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 13% 4,4% obj., Olej olivový, Olej olivový, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí skelety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Burrito con carne postup přípravy receptu:
1 | Bílé fazole zalijeme studenou vodou, až jsou zcela ponořené a necháme nejméně 5 hodin nabobtnat. |
2 | Poté připravíme marinádu. V míse smícháme 125 g slunečnicového oleje, 75 ml šťávy z limetek a 40 ml silného černého piva se 120 g nasekaného česneku, 20 g nasekaného čerstvého koriandru, 10 g mletého kmínu, 10 g mletého pepře a 20 g mořské soli. |
3 | Hovězí svíčkovou, nakrájenou na centimetrové stogramové plátky, lehce hranou dlaně naklepeme a naložíme nejméně na 4 hodiny do marinády. |
4 | Namočené fazole scedíme a vaříme v kuřecím základu Ambiente doměkka, až začnou praskat. Uvařené fazole přecedíme, rozmačkáme, osolíme, opepříme a ochutíme nasekaným čerstvým koriandrem. |
5 | Maso dáme prudce grilovat tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Plátky masa pak nakrájíme na 1 cm silné proužky. |
6 | Na suché pánvi ohřejeme tortillové placky o průměru 10 palců tak, aby zústaly vláčné, na nudličky nakrájíme ledový salát a nahrubo nastrouháme sýr čedar. |
7 | Na tortily naklademe maso, přdáme nakrájený ledový salát, strouhaný čedar, rozmačkané bílé fazole, tomatovou salsu Ambiente a zabalíme podobně jako palačinku. Když jsou všechny tortilly naplněné, v půli je napříč přeřízneme a rozdělíme na talíře. |
8 | Servírujeme s čerstvým ledovým salátem, zakysanou smetanou a chilli salsou Ambiente. |
9 |
|
10 | Kuřecí základ Ambiente [47000]: |
11 | Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky. |
12 | Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“. |
13 | Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout. |
14 | Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je. |
15 | Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový. |
16 |
|
17 | Tomatová salsa Ambiente [46991]: |
18 | Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, ihned je ledovou vodou zchladíme, křížem nařízneme u stopky, oloupeme je a nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Jadýrka dáme stranou. |
19 | Oloupanou cibuli a chilli papričky nakrájíme nadrobno. |
20 | Smícháme rajčata, cibuli, chilli papričky, celé lístky koriandru, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a přes velmi jemný cedník vymačkáme šťávu z rajčatových jadýrek. Vše zamícháme a omáčka je hotová. |
21 |
|
22 | Salsa chilli Ambiente [46976]: |
23 | Čerstvé červené papriky zbavíme semínek a spolu s rajčaty je nakrájíme na půlcentimetrové kostičky. Oloupaný česnek a chilli papričky jalapeños nakrájíme nadrobno. Osolíme a zalijeme olivovým olejem. Čerstvé oregano nasekáme najemno, přidáme do směsi a vše promícháme. |