Recept

Vídeňský řízek Ambiente

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 49522
Kategorie: Maso

Ingredience

10 polévková lžíce Brusinky
1 ks Citrony
200 g Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
500 g Sádlo škvařené
600 g Strouhanka
3 polévková lžíce Sůl
1800 g Telecí kýta
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,162 kcal
Kilojoule 4 864kJ
16% Sacharidy 56 g
107% Tuky 80 g
60% Sodík 1 g
95% Bílkoviny 53 g

Vídeňský řízek Ambiente postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu dobře očistíme a nakrájíme z ní přes vlákno plátky silné 1 cm, lehce je naklepeme a osolíme. Vejce rozklepneme a rozšleháme. Z tvrdého bílého pečiva si připravíme čerstvou strouhanku.

2

Plátky masa obalíme v trojobalu, tedy nejprve v polohrubé mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Přebytečnou strouhanku z řízků oklepneme.

3

Na pánvi rozpustíme dobré škvařené sádlo a v něm řízky z každé strany 3-4 minuty velmi pomalu pečeme. Vždy, když řízek otáčíme, přidáme na pánev kousek másla. Budeme-li udržovat správnou teplotu smažení, máslo se nebude přepalovat.

4

Hotové řízky rozdělíme na talíře a servírujeme s citronem a zavařenými brusinkami.

Poznámka

Usmažené řízky nikdy nepřikrýváme! Uchováváme je v troubě rozehřáté na 80 °C. Vhodnou přílohou je domácí bramborový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept