Jednoduchý recept

Kompot z čerstvých švestek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49523

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Cukr krystal
1,5 l Voda pitná
3 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 925kJ
16% Sacharidy 56 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
2% Bílkoviny 1 g

Kompot z čerstvých švestek postup přípravy receptu:

1

Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky a krátce spaříme vroucí vodou rozmíchanou s trochou cukru. Jakmile začnou praskat, vyjmeme, oloupeme a ponoříme do vody okyselené citronovou šťávou.

2

Cukr smícháme s vodou, provaříme a necháme vychladnout. Švestky rozdělíme do sklenic, zalijeme cukerným roztokem a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 3 minut od bodu varu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept