Švestkový kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkový kompot
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49524 |
Ingredience
500 g | Cukr krystal |
2,5 kg | Švestky |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 262,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 575,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Švestkový kompot postup přípravy receptu:
1 | Použijeme nepřezrálé švestky. Důkladně je omyjeme, necháme na sítu okapat a otrháme stopky. Rozdělíme je do sklenic. |
2 | Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, chvíli povaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce. |
3 | Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Vychladlý kompot vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také po dobu 5 minut od bodu varu.
Zdravím všechny, kompot jsem uvařila, ale uvidíme v zimě. Děkuji Alice