Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 460 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 440 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 49525
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Celer řapíkatý
25 g Chilli koření mleté
80 g Cibule červená
90 g Cukr krupice
80 g Cukr třtinový
300 g Karotka
40 g Kmín mletý
90 g Paprika mletá sladká
40 g Pepř černý mletý
4 ks Salát římský
120 g Sůl
5000 g Vepřová žebra
Dresing na salát Caesar Ambiente [46998]
18 g Ančovička - filety
6 g Česnek
6 g Cukr třtinový
24 g Hořčice Dijonská
24 g Ocet vinný
132 g Olej olivový
1,5 g Pepř černý mletý
4,5 g Sůl
90 g Vaječný žloutek slepičí
Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]
2,5 g Chilli koření mleté
250 g Kečup
5 g Koriandr mletý
150 g Marmeláda mangová
5 g Paprika mletá sladká
2,5 g Pepř cayenský
5 g Petržel - nať
5 g Provensálské koření
100 g Pyré mangové
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 896 kcal
Kilojoule 3 750kJ
8% Sacharidy 28 g
90% Tuky 68 g
143% Sodík 3 g
78% Bílkoviny 44 g

Žebírka po jižansku postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme marinádu na žebra. Na horkou suchou pánev nasypeme mletou sladkou papriku, mletý kmín, čerstvě mletý pepř a mleté chilli koření. Směs koření 10 minut pomalu pražíme tak, aby se nespálila. Opražené koření smícháme v misce se solí, krupicovým cukrem a třtinovým cukrem a tuto suchou marinádu důkladně vetřeme do vepřových žeber. Žebra necháme v chladu marinovat 24 hodin.

2

Do trouby předehřáté na 130 °C vložíme rendlík s vařící vodou a nad něj nádobu s marinovanými žebry. Při této teplotě pečeme 10 minut, pak teplotu snížíme na 100°C, při ní pečeme jednu hodinu. Potom snížíme teplotu na 75°C a pokračujeme v pečení ještě dalších 6 - 7 hodin.

3

Mezitím pokrájíme na hranolky oloupanou karotku s řapíkatým celerem, červenou cibuli nakrájíme na osminky a římský salát rozebereme na jednotlivé listy.

4

Upečená žebra nakrájíme podle kostí a vyskládáme na talíře.

5

Servírujeme s čerstvou nakrájenou zeleninou a listy salátu pokapanými dresinkem na Caesar salát Ambiente a mango-chilli omáčkou Ambiente jako dipem.

6

Dresing na salát Caesar Ambiente: Ančovičky nasekáme na pastu, oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Nelisujeme, česnek musí být opravdu nakrájený. V nerezové misce šleháme žloutky, ančovičky, bílý vinný ocet, třtinový cukr a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a začneme za stálého šlehání po malých kapkách přilévat olivový olej. Nespěcháme, je opravdu důležité, abychom za rychlého šlehání olej přilévali velmi pomalu. Nakonec vmícháme nakrájený česnek.

7

Omáčka z manga a chilli Ambiente: Omytou a osušenou petrželovou nať nasekáme na kousky.

8

Mangové pyré a mangovou marmeládu dáme do mixéru a dojemna rozmixujeme na konzistenci hořčice. Přidáme sladký kečup Heinz, provensálské koření, sladkou mletou papriku, mletý koriandr, připravenou petrželovou nať, chilli koření, cayenský pepř, osolíme a dále mixujeme, dokud omáčka není hladká.

9

Je vhodné připravit si omáčku nejméně dvě hodiny předem, aby se chutě a vůně jednotlivých ingrediencí dobře spojily.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept