Jednoduchý recept

Čerstvé švestky naložené v octě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49532

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
500 g Cukr krystal
2 ks Hřebíček
3,3 dl Ocet kvasný lihový
1 ks Skořice celá
1 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 350kJ
22% Sacharidy 81 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
2% Bílkoviny 1 g

Čerstvé švestky naložené v octě postup přípravy receptu:

1

Cukr rozmícháme v octě a svaříme. Švestky omyjeme, otrháme stopky a vložíme je do vroucího octového roztoku. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Odložíme na studeném místě do druhého dne.

2

Poté opět přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty, přidáme skořici, hřebíček a citronovou kůru.

3

Švestky rozdělíme do sklenic, nálev ještě znovu povaříme, pěnu vytvořenou na povrchu sebereme a zalijeme ovoce. Po vychladnutí převážeme sklenice celofánem a uložíme na studeném a temném místě.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení – do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept