Čerstvé švestky naložené v octě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé švestky naložené v octě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 49532 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
500 g | Cukr krystal |
2 ks | Hřebíček |
3,3 dl | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Skořice celá |
1 kg | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 221,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krystal, Hřebíček, Skořice celá, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvé švestky naložené v octě postup přípravy receptu:
1 | Cukr rozmícháme v octě a svaříme. Švestky omyjeme, otrháme stopky a vložíme je do vroucího octového roztoku. Necháme projít varem a ihned odstavíme. Odložíme na studeném místě do druhého dne. |
2 | Poté opět přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty, přidáme skořici, hřebíček a citronovou kůru. |
3 | Švestky rozdělíme do sklenic, nálev ještě znovu povaříme, pěnu vytvořenou na povrchu sebereme a zalijeme ovoce. Po vychladnutí převážeme sklenice celofánem a uložíme na studeném a temném místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení – do druhého dne.