Čerstvé švestky naložené v lihu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé švestky naložené v lihu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49533 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
3,3 dl | Arak |
750 g | Cukr krystal |
5 g | Kyselina citrónová |
3 kg | Švestky |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 315,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arak, Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvé švestky naložené v lihu postup přípravy receptu:
1 | Švestky omyjeme a otrháme stopky. Cukr rozmícháme ve vodě a svaříme. Přisypeme kyselinu salicylovou, necháme vychladnout a přilijeme líh - arak. Poté vložíme připravené švestky a povaříme. |
2 | Jakmile začnou praskat, vyjmeme je a rozdělíme do sklenic. Nálev necháme vychladnout a zalijeme jím ovoce. |
3 | Sklenice převážeme celofánem a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Použijeme kyselinu salicylovou.