Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 49537
Kategorie: Makronky

Ingredience

Těsto
300 g Cukr moučkový
150 g Mouka mandlová
2 špetka Potravinářská barva
10 ks Vejce slepičí
Náplň
430 g Čokoláda bílá
3 dl Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,390 kcal
Kilojoule 5 815kJ
40% Sacharidy 144 g
106% Tuky 80 g
15% Sodík 301 mg
51% Bílkoviny 29 g

Sladké makronky postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutku. Bílky dáme do misky a šlehačem je rozšleháme do pěny. Potom přisypeme 250 g moučkového cukru a šleháme dále do polotuhé hmoty.

2

Do připravené hmoty přimícháme zbylých 50 g moučkového cukru a mandlovou moučku. Nakonec vmícháme potravinářskou barvu podle vlastní volby, a vše vařečkou promícháme.

3

Náplň: Smetanu dáme do kastrůlku, přidáme na malé kousky nakrájenou bílou čokoládu. Na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme čokoládu a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.

4

Hotové těsto dáme do cukrářského sáčku a nastříkáme malá kolečka na papírem vyložený plech. Vložíme do vyhřáté trouby a při 150 stupňové teplotě pečeme přibližně 15 minut.

5

Upečené makronky vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a potom je naplníme připravenou náplní.

Poznámka

Makronky pečeme různě barevné. Podáváme na různé příležitosti, například narozeniny, svatba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept