Recept

Japonský zeleninový salát

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49540
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Omáčka
2 stroužek Česnek
6 polévková lžíce Cukr krupice
30 ml Ocet rýžový
80 ml Olej sezamový
60 ml Omáčka sójová
2 polévková lžíce Sójová pasta Miso
1 dl Voda pitná
Salát
10 ks Bazalka
200 g Fazolové lusky zelené
12 ml Olej olivový extra panenský
60 g Ředkvička
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 782kJ
19% Sacharidy 67 g
55% Tuky 41 g
49% Sodík 979 mg
15% Bílkoviny 9 g

Japonský zeleninový salát postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme omáčku na salát, kterou dáme na dvě hodiny do lednice. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a osmahneme jen 1 minutu v pánvi na rozpáleném oleji.

2

Příprava omáčky: do mixéru vlijeme vodu, přidáme pastu shiro miso, přisypeme cukr, přilijeme sojovou omáčku, rýžový ocet, nakonec sezamový olej. Všechny suroviny důkladně rozmixujeme.

3

Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu. Do vroucí vody vložíme očištěné fazolky, přivedeme opět k varu a povaříme ještě přibližně 4 minuty. Scedíme fazolky, zchladíme je a vysypeme do misky.

4

Ředkvičky a bazalku nakrájíme na tenké proužky, přidáme je k fazolkám a smícháme s připraveným osmaženým česnekem a vychladlou omáčkou. Všechno dobře promícháme.

5

Hotový salát rozdělíme do salátových misek a podáváme.

Poznámka

Takto připravený salát podáváme jako studený předkrm. Také ho můžeme připravit s krevetami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept