Hovězí z vietnamské kuchyně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí z vietnamské kuchyně
Hovězí z vietnamské kuchyně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 49541 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička zelená |
20 g | Cibulka jarní |
100 g | Hovězí maso zadní |
100 g | Hovězí svíčková |
5 ks | Kafirové listy |
5 ks | Koriandr čerstvý |
10 ks | Máta |
1 dl | Olej slunečnicový |
50 ml | Omáčka rybí |
70 ml | Omáčka ústřicová |
30 g | Sezam - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 25,3mg |
Draslík | 456,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Koriandr čerstvý, Máta, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Hovězí maso zadní, Kafirové listy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí z vietnamské kuchyně postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou a zadní maso umyjeme, nakrájíme na kousky, na masovém strojku pomeleme a dáme do misky. Přidáme drobně nasekanou nať z jarní cibulky, drobně nakrájenou mátu a nakrájené listy koriandru. Vmícháme ještě sezamová semínka, přilijeme ústřicovou a rybí omáčku a všechny suroviny rukou dobře prohněteme. Připravenou hmotu dáme do lednice na 1 hodinu odpočinout. |
2 | Z vychladlé hmoty tvarujeme kuličky. V pánvi rozpálíme olej, naskládáme do ní připravené masové kuličky. Do pánve přidáme ještě na tenké plátky nakrájené chilli papričky spolu s limetkovými listy. Kuličky nasáknou chuť chilli papričky a limetkového listu. |
Ne, polévku ze svíčkové a zaního hovězího bych nevařil. Když pomnu cenu a koření, za nic by nestála. M.