Recept

Sladká polévka z planých třešní - ptačka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 49542
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citronová kůra
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
500 g Třešně
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 423kJ
10% Sacharidy 37 g
29% Tuky 22 g
3% Sodík 53 mg
3% Bílkoviny 2 g

Sladká polévka z planých třešní - ptačka postup přípravy receptu:

1

Plané zralé třešně "ptačky" omyjeme pod tekoucí vodou, necháme v sítu okapat, vypeckujeme a vložíme do hrnce. Přilijeme 5,5 dl vody, přidáme cukr, skořicový cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, špetku muškátového oříšku a polévku přivedeme k varu. Pomalu vaříme 5 minut. Vanilkový pudink rozmícháme v 0,5 dl vody a za stálého míchání směs přilijeme do polévky. Povaříme 1 - 2 minuty, polévku dochutíme cukrem, citrónovou šťávou a hrnec odstavíme z plotny. Přilijeme 2,5 dl smetany, ale už nevaříme. Polévku podáváme teplou i studenou.

Poznámka

"Ptačku" podáváme ke koláčům, perníku a pod. Můžeme ji konzumovat i samostatně. Je sladkokyselá, s mírně natrpklou chutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept