Marinovaná kuřecí křidýlka s omáčkou Caroline-BBq - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná kuřecí křidýlka s omáčkou Caroline-BBq
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 49543 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 g | Barbecue omáčka |
300 g | Celer řapíkatý |
130 ml | Citronová šťáva |
300 g | Karotka |
1500 g | Kuřecí křídla |
200 g | Máslo čerstvé |
250 g | Med včelí |
400 g | Okurky |
120 g | Olej arašídový (podzemnicový) |
300 g | Olej slunečnicový |
50 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Rajčatová šťáva |
120 g | Sůl |
Zakysaná česneková smetana Ambiente [46911] | |
---|---|
32 g | Česnek |
1,6 g | Chilli koření mleté |
6,4 g | Sůl |
400 g | Zakysaná smetana |
Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919] | |
2 g | Chilli koření mleté |
200 g | Kečup |
4 g | Koriandr mletý |
120 g | Marmeláda mangová |
4 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř cayenský |
4 g | Petržel - nať |
4 g | Provensálské koření |
80 g | Pyré mangové |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 133,4mg |
Draslík | 642,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 11,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Barbecue omáčka, Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Karotka, Kuřecí křídla, Med včelí, Okurky, Olej arašídový (podzemnicový), Olej slunečnicový, Sůl, Česnek, Chilli koření mleté, Sůl, Zakysaná smetana, Chilli koření mleté, Koriandr mletý, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva, Kečup, Petržel - nať, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Marmeláda mangová, Pyré mangové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná kuřecí křidýlka s omáčkou Caroline-BBq postup přípravy receptu:
1 | Chlazená kuřecí křidýlka rozdělíme ostrým nožem v kloubu na dvě části, dáme je do velké mísy, osolíme, opepříme, promícháme se slunečnicovým olejem a necháme dvě hodiny v chladničce marinovat. |
2 | Mezitím připravíme Caroline-BBQ omáčku. V míse vyšleháme 250 g změklého másla s 350 g medu, přidáme barbecue omáčku s citrónovou šťávou a tomatovým džusem, vše dobře promícháme. Dále na hranolky nakrájíme oloupanou karotku, oloupané čerstvé okurky a řapíkatý celer. |
3 | V hluboké pánvi rozpálíme arašídový olej na 200°C, na něm pomalu smažíme marinovaná křidýlka, aby byla upečená do zlatova a propečená až ke kosti. Hotová osmažená křidýlka zalijeme Caroline-BBQ omáčkou, dobře promícháme, aby křidýlka byla omáčkou dobře obalena a rozdělíme je na talíře. |
4 | Křidýlka servírujeme obložená zeleninovými hranolky, se zakysanou smetanou s česnekem Ambiente a mango-chilli omáčkou Ambiente jako dipy. |
5 |
|
6 | Zakysaná česneková smetana Ambiente [46911]: oloupaný česnek dáme na 15 minut do trouby, předehřáté na 180 °C. |
7 | Česnek necháme trochu vychladnout, pozé ho nožem rozsekáme na drobné kousky. Nesmíme mixovat, vznikla by totiž pasta. |
8 | Připravený česnek dobře promícháme se zakysanou smetanou, chilli kořením a solí. |
9 |
|
10 | Omáčka z manga a chilli Ambiente [46919]: omytou a osušenou petrželovou nať nasekáme na kousky. |
11 | Mangové pyré a mangovou marmeládu dáme do mixéru, na jemno rozmixujeme na konzistenci hořčice, přidáme sladký kečup Heinz, provensálské koření, sladkou papriku, drcený koriandr, připravenou petrželovou nať, chilli koření, cayenský pepř, osolíme. Mixujeme, dokud omáčka není hladká. |
12 | Je vhodné připravit si omáčku nejméně dvě hodiny předem, aby se chuti a vůně jednotlivých ingrediencí dobře spojily. |
Poznámka
Servírujeme teplé.