Jednoduchý recept

Biftek s balsamikovým octem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 49544

Ingredience

100 g Balsamico ocet
2 kg Hovězí svíčková
100 g Olej olivový extra panenský
30 g Pepř černý mletý
60 g Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 483kJ
1% Sacharidy 4 g
12% Tuky 9 g
124% Sodík 2 g
79% Bílkoviny 45 g

Biftek s balsamikovým octem postup přípravy receptu:

1

Z hovězí svíčkové nakrájíme tenké bifteky 1,5 cm, které jen lehce naklepeme a posypeme hrubě drceným pepřem. Necháme je chvíli odležet a potom dáme grilovat.

2

Grilujeme tak, aby bifteky nebyly propečené, ale jen medium, lépe však rare. Protože bifteky jsou tenké, opečeme je vždy z jedné strany zprudka a velmi krátce, druhou stranu dopékáme na velmi mírném ohni. Hotové bifteky rozdělíme na talíře, na kterých je osolíme.

3

Bifteky servírujeme přelité co nejkvalitnějším extra panenským olivovým olejem a pokapané několika kapkami octa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept