Jehněčí nudličky s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí nudličky s česnekem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 49545 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Jehněčí maso |
80 ml | Olej olivový |
80 ml | Omáčka sójová |
8 g | Sůl |
40 ml | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 63,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí nudličky s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na nudličky, přidáme 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci oleje, víno, špetku soli, dobře promícháme, zakryjeme a necháme 30 minut uležet. |
2 | Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme utřený česnek a marinované maso a osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak přidáme nakrájenou cibuli, 2 lžíce sójové omáčky a dusíme ještě 3 minuty. Nakonec dle chuti dosolíme. |