Hovězí svíčková Yakitori na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí svíčková Yakitori na grilu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49546 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Cibule červená |
200 g | Hovězí svíčková |
30 ml | Olej slunečnicový |
20 g | Sezam - semena |
Omáčka | |
---|---|
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
100 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Kečup ostrý |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 dl | Omáčka sójová |
5 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 692,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Omáčka ústřicová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kečup ostrý, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí svíčková Yakitori na grilu postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme omáčku, kterou udržujeme až do podávání teplou. |
2 | Omáčka: do kastrůlku dáme jednu lžíci másla, přidáme pepř, oloupaný a prolisovaný česnek, oloupanou, drobně nakrájenou cibuli a všechny suroviny povaříme přibližně 2 minuty. Potom přilijeme sojovou a ústřicovou omáčku, kečup, worcesterskou omáčku, přisypeme cukr. Na mírném ohni za stálého míchání omáčku vaříme asi 10 minut. Stáhneme z ohně, vložíme do kastrůlku 2 lžíce másla a dobře promícháme, aby se rozpustilo; omáčka nám příjemně zhoustne. |
3 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu. Maso nakrájíme na malé kousky, které na grilu opečeme po obou stranách. |
4 | Opečené maso napíchneme na libovolná napichovátka a naaranžujeme na talíře. Na každý talíř přidáme připravenou pikantní omáčku a na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli. Maso posypeme sezamovými semínky a podáváme. |
Poznámka
Takto připravené hovězí maso podáváme jako hlavní teplé jídlo.