Recept

Sváteční polévka z hovězích žeber a jater

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 49547
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

400 g Celer bulvový
50 g Celer - nať
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 kg Hovězí žebra
200 g Játra hovězí
0,5 kg Kosti hovězí morkové
30 g Libeček
3 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
200 g Petržel kudrnka
1 ks Pórek
2 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
3,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 869 kcal
Kilojoule 3 637kJ
5% Sacharidy 18 g
240% Tuky 180 g
17% Sodík 345 mg
43% Bílkoviny 24 g

Sváteční polévka z hovězích žeber a jater postup přípravy receptu:

1

Omyjeme 1 kg hovězích žeber a 0,5 kg morkových kostí, dáme do 3,2 litru vody a přivedeme k varu.

2

Hovězí játra omyjeme. Celer, petržel a mrkev očistíme a omyjeme. Oloupeme cibule s česnekem. Omytou celerovou a libečkovou nať a očištěný pórek svážeme. Umyjeme rajčata.

3

Po hodině vaření přidáme do polévky připravenou zeleninu, játra, sůl a celý pepř. Polévku vaříme pod poklicí pomalu další hodinu, necháme ji jen probublávat. Čistit ji nebudeme, vyčistí se sama během pomalého vaření.

4

Když je polévka uvařená, podle chuti ji dosolíme, ochutíme mletým bílým pepřem a opatrně ji scedíme do druhého hrnce. Maso obereme a spolu s játry pokrájíme na malé kousky, které vrátíme do polévky. Omyjeme petrželku kudrnku, drobně ji pokrájíme. Horkou polévku nalijeme do talířů a ozdobíme petrželkou.

Poznámka

Sváteční hovězí polévku podáváme se zavářkou podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept