Recept

Semínkový chléb z podmáslí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 49554
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Těsto
2 polévková lžíce Dýňová semínka
2 polévková lžíce Lněné semínko
500 g Mouka pohanková
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej stolní
2 polévková lžíce Sezam - semena
2 polévková lžíce Slunečnice - semena
9 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí sušené
250 ml Mléko - podmáslí
Příprava pečící nádoby
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pohanková

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 280kJ
23% Sacharidy 84 g
22% Tuky 17 g
36% Sodík 719 mg
29% Bílkoviny 16 g

Semínkový chléb z podmáslí postup přípravy receptu:

1

Troubu zapneme, aby se předehřála na 220 °C, pečící nádobu vymažeme lžící másla a vysypeme lžící mouky. Vodu smícháme s octem, olejem, vzešlým kváskem a ochutíme solí. Potom do směsi vmícháme pohankovou mouku a semínka, čímž získáme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Po vykynutí urovnáme těsto do tukem vymazané pečící nádoby, potřeme žloutkem a posypeme slunečnicovými, dýňovými, lněnými a sezamovými semínky a pečeme 45 minut v předehřáté troubě asi 45 minut. Chléb servírujeme vychladlý jako ostatní běžné pečivo.

2

Kvásek:

3

Podmáslí pokojové teploty smícháme s cukrem a sušeným droždím a necháme vykynout.

Poznámka

Chléb je možné, podle návodu, připravit i v domácí pekárně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept