Zavářka - šumavské knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavářka - šumavské knedlíčky
Zavářka - šumavské knedlíčky
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 49555 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
150 g | Játra telecí |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 187,1mg |
Draslík | 169,9mg |
Vláknina | 850,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra telecí, Majoránka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavářka - šumavské knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v pánvi na másle usmažíme dorůžova. V misce měkké máslo důkladně promícháme s vejcem. Přidáme k němu oloupaný utřený česnek, majoránku, vychladlou cibuli, sůl a pepř. Omyjeme petrželku, drobně ji pokrájíme a zamícháme do knedlíčků. |
2 | Telecí omytá a osušená játra ostrým nožem utřeme (všechny šlachy a žilky odstraníme). Játra přidáme k utřenému máslu, přidáme strouhanku a směs dobře promícháme. |
3 | V dlaních vytvarujeme malé knedlíčky o průměru 2-3 cm, které v polévce vaříme 5 minut. |