Recept

Grilované hovězí po brazilsku – cupím do brasil

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 420 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 49556
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
100 g Cibule
1,5 kg Hovězí maso přední
30 g Koriandr čerstvý
5 g Limetková šťáva
7 g Máta
100 g Olej olivový
20 g Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 318kJ
0% Sacharidy 2 g
26% Tuky 20 g
45% Sodík 907 mg
56% Bílkoviny 31 g

Grilované hovězí po brazilsku – cupím do brasil postup přípravy receptu:

1

Cupím je část hovězího masa z hrbu v zátylku, charakteristická pro brazilské hovězí plemeno zebu. Maso je tučné, charakteristicky mramorované a velmi chutné. Jako jediné z hovězích mas se griluje až do úplného propečení.

2

Nejprve připravíme pesto. Neloupané stroužky česneku dáme na pánev nasucho opražit tak, až se slupka skoro spálí. Pak ho teprve oloupeme. Získá tak kouřovou vůni. Oloupeme a na kusy nakrájíme cibuli, nasekáme koriandr a mátu. Do hmoždíře dáme olivový olej, cibuli, česnek, mátu, koriandr a limetovou šťávu, osolíme a rozmícháme.

3

Maso vcelku napíchneme na špíz, osolíme mořskou solí, potřeme pestem a necháme 2 hodiny marinovat.

4

Pesto setřeme, aby se nespálilo, maso zabalíme do pečící fólie. Pevně zavážeme, aby nevytékala masová šťáva. Takto maso pečeme 5 hodin na grilu při 80 °C. Pak maso vyndáme z grilu a sundáme fólii.

5

Znovu maso potřeme pestem a odkrojíme tenké plátky. Po každém odříznutí maso opět potřeme a necháme v grilu krátce zapéct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept