Jednoduchý recept

Plátky svíčkové na rozmarýnu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 49558
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1600 g Hovězí svíčková
10 g Nakládaný zelený pepř
10 g Rozmarýn čerstvý
2 polévková lžíce Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 882kJ
0% Sacharidy 0 g
0% Tuky 0 g
48% Sodík 954 mg
63% Bílkoviny 35 g

Plátky svíčkové na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Maso nařežeme na tenké plátky a podáváme na rozpálené pánvi z litiny nebo varné keramiky s olivovým olejem tak, že se opeče až během cesty na stůl. Je-li pánev dobře rozpálená, maso se správně upeče a uvnitř zůstane šťavnaté a růžové.

2

Rozmarýn nasekáme nadrobno a čerstvý zelený pepř rozdrtíme v hmoždíři.

3

Hovězí svíčkovou pokrájíme na plátky silné půl cm, které rozložíme na pracovní desku vedle sebe. Plátky okořeníme nahrubo rozdrceným zeleným pepřem a rozmělněným čerstvým rozmarýnem.

4

Silnou litinovou, popřípadě keramickou pánev dobře rozpálíme, dno zalijeme dobrým olivovým olejem a na něj rovnoměrně rozložíme okořeněné plátky svíčkové.

5

Maso ihned na pánvi servírujeme osolené hrubou mořskou solí. Vhodnou přílohou jsou ogrilované plátky bagety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept