Recept

Pho bo polévka z Vietnamu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 49559

Ingredience

1 ks Ananas
2 ks Anýz celý
2 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
400 g Hovězí svíčková
2 ks Kardamom
10 ks Koriandr čerstvý
500 g Kosti hovězí morkové
250 g Nudle rýžové
2 ks Skořice celá
1 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
10 g Zázvor celý
5 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

92% Kalorie 1,815 kcal
Kilojoule 7 595kJ
39% Sacharidy 141 g
163% Tuky 123 g
38% Sodík 765 mg
60% Bílkoviny 34 g

Pho bo polévka z Vietnamu postup přípravy receptu:

1

Cibuli, česnek, ananas oloupeme a nakrájíme na kostky. Zázvor a šalotku také nakrájíme. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme.

2

Všechnu připravenou zeleninu dáme do hrnce s vodou, vložíme hovězí kost, přisypeme cukr, sůl, přidáme skořici, anýz a kardamom. Hrnec přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme přibližně 120 minut. Hotový vývar scedíme, zeleninu dáme stranou a vývar vrátíme do hrnce.

3

Do vývaru vložíme celý kus svíčkové a pokračujeme ve vaření ještě 30 minut. Maso vyndáme z polévky, necháme ho vychladnout a nakrájíme na tenké proužky.

4

Uvařené nudle rozdělíme do čtyř polévkových mističek, přidáme nakrájené maso, listy koriandru, zalijeme polévkou a hotový předkrm podáváme. Ke každé porci polévky zvlášť na talířek přidáme čtvrtku citrónu.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept