Pho bo polévka z Vietnamu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pho bo polévka z Vietnamu
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49559 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Ananas |
2 ks | Anýz celý |
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
400 g | Hovězí svíčková |
2 ks | Kardamom |
10 ks | Koriandr čerstvý |
500 g | Kosti hovězí morkové |
250 g | Nudle rýžové |
2 ks | Šalotka |
2 ks | Skořice celá |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 141g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 42g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Anýz celý, Česnek, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Hovězí svíčková, Kardamom, Koriandr čerstvý, Nudle rýžové, Šalotka, Skořice celá, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí morkové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pho bo polévka z Vietnamu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, česnek, ananas oloupeme a nakrájíme na kostky. Zázvor a šalotku také nakrájíme. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme. |
2 | Všechnu připravenou zeleninu dáme do hrnce s vodou, vložíme hovězí kost, přisypeme cukr, sůl, přidáme skořici, anýz a kardamom. Hrnec přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme přibližně 120 minut. Hotový vývar scedíme, zeleninu dáme stranou a vývar vrátíme do hrnce. |
3 | Do vývaru vložíme celý kus svíčkové a pokračujeme ve vaření ještě 30 minut. Maso vyndáme z polévky, necháme ho vychladnout a nakrájíme na tenké proužky. |
4 | Uvařené nudle rozdělíme do čtyř polévkových mističek, přidáme nakrájené maso, listy koriandru, zalijeme polévkou a hotový předkrm podáváme. Ke každé porci polévky zvlášť na talířek přidáme čtvrtku citrónu. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm.
Začíná se mi líbit vietnamská kuchyně... Tato polévka byla skvělá a nedávno jsem si připravila i bagetu banh mi, a ta byla také super. Takže budu hledat dál.