Lněný chléb s pohankovými klíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 250 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lněný chléb s pohankovými klíčky
Celkový čas: | 250 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 49560 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 polévková lžíce | Chlebové koření hrubě mleté bio |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Droždí sušené |
2 polévková lžíce | Klíčky pohankové |
2 polévková lžíce | Lněné semínko |
50 ml | Mléko polotučné |
350 g | Mouka bezlepková Jizerka |
80 g | Mouka pohanková |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Směs Promix forte |
9 g | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 42,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klíčky pohankové, Lněné semínko, Mléko polotučné, Mouka bezlepková Jizerka, Mouka pohanková, Ocet kvasný lihový, Směs Promix forte mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebové koření hrubě mleté bio nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lněný chléb s pohankovými klíčky postup přípravy receptu:
1 | Do pečicí nádoby domácí pekárny nalijeme vodu, mléko, olej, ocet, přidáme cukr i sůl. Poté přisypeme všechny sypké ingredience - mouku, pohankovou mouku, směs Promix forte, pohankové klíčky, chlebové koření, lněná semínka a nakonec sušené droždí. Program domácí pekárny nastavíme na program Gluten frei a zmáčkneme Start. Upečený lněný chléb podáváme vychladlý, jako ostatní podobné pečivo. |