Švestky a hrušky naložené s rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestky a hrušky naložené s rumem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49562 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 462,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 462,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krystal, Hrušky, Rum, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Švestky a hrušky naložené s rumem postup přípravy receptu:
1 | Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme jadřince. Cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu a vložíme hrušky. Doměkka povaříme, vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme do mísy. Zakápneme šťávou vymačkanou z citronu. |
2 | Švestky důkladně omyjeme a podélně nařízneme. Doměkka povaříme v tomtéž roztoku, vyjmeme a přidáme k hruškám. Jakmile ovoce vychladne, vložíme do 5l lahve. |
3 | Do nálevu přisypeme Petol, krátce povaříme a po vychladnutí jím zalijeme ovoce. Nakonec přidáme rum, láhev převážeme celofánem a uložíme na tmavém a studeném místě. Používat můžeme během celé zimy. |