Zapečená mrkev s mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená mrkev s mákem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 49563 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Mák mletý |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Med včelí |
600 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
4 g | Pepř černý mletý |
2 dl | Pomerančová šťáva |
400 g | Pórek |
3 g | Rozmarýn čerstvý |
3 g | Šalvěj čerstvá |
9 g | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 379,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Pomerančová šťáva, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená mrkev s mákem postup přípravy receptu:
1 | Mrkev nakrájíme na kolečka, pórek na špalíčky. Mrkev povaříme 5 minut v osolené vodě a scedíme. Pomerančovou šťávu promícháme s medem a prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Pórek s mrkví a bylinkami rozprostřeme do máslem vymazaného pekáče a podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 20 minut při 180 stupních Celsia. Poté odstraníme alobal, posypeme mákem a dopečeme dozlatova. |