Jednoduchý recept

Opojné hrušky naložené se švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49566

Ingredience

2 ks Citrony
1 kg Cukr krystal
3 kg Hrušky
5 g Kyselina citrónová
1,3 dl Rum
1 l Voda pitná
1 kg Švestky
1 polévková lžíce Ocet

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 239kJ
20% Sacharidy 73 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Opojné hrušky naložené se švestkami postup přípravy receptu:

1

Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Ihned vložíme do vody smíchané se lžící octa. Švestky očistíme, omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Pecky ponecháme.

2

Cukr rozmícháme ve vodě, svaříme a v roztoku uvaříme hrušky. Scedíme a přelijeme šťávou vymačkanou z citronů. Poté povaříme ve stejném nálevu švestky a vyjmeme.

3

Obojí ovoce naskládáme střídavě do 5l lahve. Do cukerného roztoku přidáme kyselinu benzoovou a šťávou zalijeme hrušky se švestami. Nakonec přilijeme do sklenice rum, převážeme ji celofánem a uložíme na chladném a temném místě. Odebíráme dle potřeby.

Poznámka

Použijeme kyselinu benzoovou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept