Recept

Kuře Pad Tham s tamarindovou pastou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 49567

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
20 g Fazolové lusky zelené
3 ks Houby čerstvé
200 g Kuřecí prsa
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 g Nudle rýžové
30 ml Olej sezamový
30 ml Olej slunečnicový
12 ml Omáčka rybí
70 ml Omáčka sladká chilli na kuře
40 ml Omáčka sójová
1 polévková lžíce Tamarindová pasta
3 l Voda pitná
3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
2 stroužek Česnek
20 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 838kJ
28% Sacharidy 100 g
143% Tuky 107 g
25% Sodík 510 mg
30% Bílkoviny 17 g

Kuře Pad Tham s tamarindovou pastou postup přípravy receptu:

1

V hrnci s vodou uvaříme kuřecí maso doměkka. Rýžové nudle vsypeme do studené vody v jiném hrnci, necháme je namočené 5 minut a scedíme. Fazolové lusky dáme do vroucí vody a povaříme je ještě 5 minut. Potom je scedíme a necháme jak maso, tak nudle a fazolové lusky stranou do dalšího použití. Vše udržujeme teplé.

2

Česnek a cibuli oloupeme a spolu se zázvorem nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej a na něm asi 40 sekund povaříme připravený česnek, cibuli a zázvor. Potom přimícháme sójovou a sladkou chilli omáčku, tamarindovou pastu, rýžové víno, přilijeme rybí omáčku. Nakonec přisypeme nakrájenou jarní cibulku a stálým míchání povaříme ještě přibližně 3 minuty.

3

Mrkev spolu s houbami očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na rozehřátém másle osmahneme. Do pánve přidáme hotové nudle, na tenké plátky nakrájené maso, uvařené fazolové lusky a všechny suroviny dobře prohřejeme tak 2-3 minuty. Nakonec těsně před dokončením vše polijeme sezamovým olejem.

4

Hotové jídlo rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.

Poznámka

Takto připravená kuřecí prsa podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept