Kuře Pad Tham s tamarindovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře Pad Tham s tamarindovou pastou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 49567 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
20 g | Fazolové lusky zelené |
3 ks | Houby čerstvé |
200 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
400 g | Nudle rýžové |
30 ml | Olej sezamový |
30 ml | Olej slunečnicový |
12 ml | Omáčka rybí |
70 ml | Omáčka sladká chilli na kuře |
40 ml | Omáčka sójová |
20 g | Šalotka |
1 polévková lžíce | Tamarindová pasta |
3 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 344,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Nudle rýžové, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Šalotka, Víno rýžové čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Tamarindová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Omáčka sladká chilli na kuře nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře Pad Tham s tamarindovou pastou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vodou uvaříme kuřecí maso doměkka. Rýžové nudle vsypeme do studené vody v jiném hrnci, necháme je namočené 5 minut a scedíme. Fazolové lusky dáme do vroucí vody a povaříme je ještě 5 minut. Potom je scedíme a necháme jak maso, tak nudle a fazolové lusky stranou do dalšího použití. Vše udržujeme teplé. |
2 | Česnek a cibuli oloupeme a spolu se zázvorem nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej a na něm asi 40 sekund povaříme připravený česnek, cibuli a zázvor. Potom přimícháme sójovou a sladkou chilli omáčku, tamarindovou pastu, rýžové víno, přilijeme rybí omáčku. Nakonec přisypeme nakrájenou jarní cibulku a stálým míchání povaříme ještě přibližně 3 minuty. |
3 | Mrkev spolu s houbami očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na rozehřátém másle osmahneme. Do pánve přidáme hotové nudle, na tenké plátky nakrájené maso, uvařené fazolové lusky a všechny suroviny dobře prohřejeme tak 2-3 minuty. Nakonec těsně před dokončením vše polijeme sezamovým olejem. |
4 | Hotové jídlo rozdělíme podle porci na talíře a podáváme. |
Poznámka
Takto připravená kuřecí prsa podáváme jako hlavní teplé jídlo.