Mozečkové krokety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozečkové krokety
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4957 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí mozek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 318,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí mozek, Muškátový květ, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozečkové krokety postup přípravy receptu:
1 | Za stálého míchání svaříme mléko s moukou a máslem na hustou kaši a odstavíme. |
2 | Cibuli nakrájenou na jemno zpěníme na másle, přidáme odblaněný mozek, osolíme a necháme udusit. |
3 | Mezitím kaše vychladla, přidáme do ní žloutky, nasekanou petrželovou nať, dušený mozek a vše řádně rozmícháme. |
4 | Na prkénku posypaném strouhanou houskou uděláme ze směsi obdélník zhruba 6 cm široky a necháme jej v lednici zatuhnout. |
5 | Jakmile je hmota ztuhlá, nakrájíme z ní pruhy cca 3 cm široké, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhané housce. |
6 | Poté je osmažíme jako řízky. |
7 | Jako přílohy jsou vhodné brambory a saláty. |